GangenMenu

GangenMenu Jordaanmuseum

GangenMenu 2015 poster. Foto: va 1957 Chris de Ruig. Ontwerp: Andrews:Degen

Datum zaterdag 25 november 2017
Tijden 17 – 21.30 uur
Lokatie Willemsstraat 35 – 39
Aantal deelnemers max 50
vol is vol, op is op
Kosten € 12,50 (meer mag ook!)
Donateurs,  CJP-ers en Stadspashouders met groene stip € 8,00
Consumpties (bier, wijn) € 2,50
Aanmelden gangenmenu@gmail.com
Info 020 6244 695 / 06 4022 7265
Programma tijdens de borrel gaat de  film GangenMenu 2016  (20 min) van regisseur Christine van Hout in première, en treedt Wilma Bakker, artiestennaam La Sirene, op.
De zangers Martin van der Ven,  Peter Ruzette en Trees Ruzette, uitbaatster van café De Twee Zwaantjes, gidsen u door de gangen van het menu.

 

Menu
Op het menu staan ook dit jaar weer:  de echte Jordanese garnalengehaktballetjes van Louman, soep, en naar keuze suddervlees of vis, aardappelen en groente en andere hapjes uit de Jordanese keuken, zoals zuurwaren van de Leeuw en biologische kaas.

Het GangenMenu is een buurtgebeuren met allure. Onze koks Jaap Le Blanc en Don Hageman maken dit jaar weer de soep respectievelijk het hoofdgerecht. Er zijn lekkere hapjes en u kunt meezingen, en uw verhalen delen met tafelgenoten.
Het belooft een avond vol ouderwetse  gezelligheid te worden.

Donateurs / partners
Gemeente Amsterdam Centrum
Slager Louman
Tandartsenpraktijk Qyom
De Leeuw Zuurwaren
De Nootzaak Gotjé
Boelangerie Le Perron
Friese Biologische Kaashandel
VenCo
Klene
Christine van Hout maakte het filmverslag van het GangenMenu 2016 andrews:degen visual communication maakte het affiche en de flyer in 2017
Tot Heil des Volks

Donaties voor dit evenement zijn welkom

Vrijwilligers die willen helpen met de organisatie, ook op de avond zelf, zijn van harte uitgenodigd. Meld je aan via de mail gangenmenu@gmail.com of bel 020 6244 695

Heeft u bijzondere recepten uit de Jordaanse keuken, bijvoorbeeld van uw moeder of grootmoeder, neem ook dan contact met ons op.

Wij zijn druk bezig met de organisatie, wijzigingen zijn dus nog mogelijk.

Drie garnalenpelsters voor de winkel van Fleijsman, Tweede Goudsbloemdwarsstraat 3
Garnalenpelsters voor de winkel van Fleijsman, Tweede Goudbloemdwarsstraat 3

Op verzoek van het Jordaanmuseum verwerkten Marcel Groenen | Macareves in 2015  en Eliane Beyer in 2016 deze foto in hun ontwerp van de uitnodiging van het GangenMenu.
Stichting Jordaanmuseum zoekt nog steeds naar de rechthebbende(n) van de foto. Mocht u dat zijn, of weet u wie de garnalenpelsters op de foto zijn, of heeft u een originele afdruk, neemt u dan contact op:  info@jordaanmuseum.nl,  of bel 020 – 6244 695.